Tillbaka i Singapore

Efter Ho Chi Minh city och pärsen med Tiger Airways så kom vi fram till Singapore. Det kändes så skönt att man visste hur systemet funkade och att allt var så anpassat och bra. Vi hade bokat 2 sängar på Singapores billigaste hostel, Hello WOW, som det hette. Väl framme här fick vi sova i ett rum med 16 bäddar. Det var helt ok att bo här och vi träffade trevliga backpackers från Canada. Alltid lika gött att träffa nya härliga människor i samma sits som man kan utbyta erfarenheter med. Det bästa var att vandrarhemmet hade riktigt sköna sängar och påslakan från IKEA så man kände sig lite som hemma :) 
 
Första kvällen träffade vi också Kajsa, en kompis till Tomas som numera bor i Singapore och jobbar i regnskogen som biolog. Vi gick på kinesisk restaurang och blev där bjudna på mat av Kajsa. Det bjöds på spännande soppa med speciella kinesiska smaker. Till det tog vi kycklingvingar. Gott! 
 
Mums!
 
Dagen efter skulle vi gå i regnskogen tänkte vi. Det stod att det skulle vara anpassat så vi var väldigt förväntansfulla. Tyvärr stämde inte det och efter att Tomas hade försökt att ta upp mig för massa trappor för att se om det blev bättre anpassat längre upp så gav vi upp. Även senare  på kvällen försökte vänta oss upp på ett annat ställe, men även det misslyckades. Vi var riktigt arga och besvikna eftersom vi hade lagt ner nästan halva dagen åt att ta oss dit utan att nå vårt mål. 
Vi var envisa men tydligen inte tillräckligt
 
Är det något som de kan i Singapore så är det att bygga exklusiva shoppingcenter. Oj, oj, oj, vad man skulle vilja spendera pengar här! Vi strosade runt på huvudgatan Orchard road ett tag, åt glass och letade sedan upp en engelsk bokshop och inhandlade lite nya böcker att läsa på resan. Dagen efter var det dags att resa vidare till Hong Kong. 
 
Orchard Road
Lite bus i mörkrets skydd

Kommentarer
Postat av: Micke

Måste ni skriva inlägg så ofta? Jag får magsår bara jag tänker på hur ofta jag måste gå in och läsa för att försöka hänga med i utvecklingen.
Nä, ta in på nåt billigare boende med lite sämre internet så vi hamnar på en lagom nivå. Lagom e bäst, det vet ni, även om ni försöker ge sken utav att ni är så världsvana att ni lagt landet lagom bakom er... =)

Svar: Käre broder, du borde söka hjälp, och då syftar jag inte främst på magsåret.
Tomas & Lena Nordquist

2013-03-18 @ 12:28:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0