Skyltat i Asien

Ibland säger en skylt mer än tusen ord. 
Vi har samlat på oss lite roliga bilder på skyltar och annat smått och gott under vår tid Asien som inte rymts i våra tidigare inlägg. Vi passar på att publicera dem här som som en liten sammanfattning av många mycket bisarra intryck vi genomlevt. 
 
Först ut är Malaysia. Jag fick tyvärr ingen bild på pendeltågsskylten om att kyssar var förbjudna, men däremot har vi skrattat gott åt det oerhört överdrivna vapen den här säkerhetsvakten på ett varuhus i Kuala Lumpur bar. Mitt emot honom satt ytterligare en vakt med ett lika kraftfullt vapen.
Varuhusjägaren
 
I Kambodjas Siem Reap, vid ingången till ett museum om landets kultur hittade vi denna märkliga skylt. Att man inte får filma där inne och att de inte vill ha en massa hundar runtstrykandes är inte särskilt skumt, men hur många museibesökare brukar ta med sig en bomb till vardags???
Glöm inte att lämna din bomb utanför museet. 
 
Kambodja igen. Ovanligt detaljerad skylt och udda fordon för en svensk.
No tuc-tucparking
 
I Sihanoukville i Kambodja sålde de helt öppet narkotika. Super happy Herbert pizza - it makes you relax and feel higher. Efteråt kunde man tydligen beställa en gratis joint eller en gratis weed shake så att man verkligen blir hög...
Knarkpizza någon?
 
I Vietnam är det så ovanligt med toalettstolar att man är tvungen att be den nödige att inte sitta på huk uppe på ringen. 
Skitkul
 
Kina har visst problem med att folk slår på hissdörren
No slapping
 
Ännu en hisskylt från Kina. Visst blir man sugen på att hoppa runt och leka när man ser bilden? Tydligen är det många som trycker på alla knapparna hissen också :)
För många barn har nog åkt i denna hiss
 
Vietnam får avsluta detta inlägg. Vi besökte ett kvinnomuseum i Hanoi som var intressant och berättade om kvinnors roll i vietnamesiska samhället, deras ekonomiska läge och familjesituation. I slutet av utställningen fanns bilder från olika minoritetsgrupper med olika kultur och traditioner. Detta folk färgar sina tänder svarta för att bli vackrare. Den här damen hade kunnat ersatt Andy Serkins vilken dag som helst. 
Gollum!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0