Pangkor Island

Efter en sömnlös natt som avslutades med oändligt många decibels minaretutrop kl 06:00, begav vi oss till hamnen och tog färjan över till ön.
 
Här möttes vi av våra värdar, Alicia och Anuar, som driver Nipah guesthouse och är världens mysigaste hostelägare. Vi mailade dem sent på kvällen innan eftersom vi inte skulle hinna med färjan och fick till svar:
 
"Hi Tomas and Lena, ok, no problem. I was starting to worry about you and fearing the worst - thought you had an accident or something. But it's good to know that you're both alright. Do come over early tomorrow morning and have breakfast with us. Your room is waiting for you and so are we. Thank you for informing us and see you tomorrow!"
 
Så ni förstår att vi är väl omhändertagna. Anuar började omedelbart att bygga en ramp åt Lena för att underlätta hennes väg in i den gemensamma köket/matsalen. De har DIY/frukost, (do it yourself), ägg att steka, pannkakssmet, mackor med sylt, te, kaffe och frukt: vattenmelon, ananas och äpple eller bananer, olika beroende på vad som är "fruit of the day".
 
En vacker och spännande fågel dök upp när vi åt frukost, Hornbill kallar de den, hornkorp på svenska (tror vi), den ska vara utrotningshotad, men här finns det flera exemplar av den.
 
Rummen vi bor i är fina, de har en unik design och vi trivs bra. 
 
Vi har 5 minuter till stranden, 10 om vi vill gå till den finare stranden, Coral Beach. Det är mer anpassat där och finare strand, så vi har gått dit båda dagarna vi har varit här.
 
Det är förvånadsvärt lite folk på stranden för att vara så fint och så bra väder, vi har haft soligt båda dagarna, och det är ändå bara ett tjugotal längst hela stranden, plus några softa killar som kör båtar och hyr ut jetskis åt badgästerna.
 
 
 
Efter den första stekdagen lyxade vi till det med dyr middag efter stranden. Ananasjuice, tonfiskmacka m strips, kycklingspett m ris och en kaka+glass-dessert. totalkostnad = 100 kr. Det var nog öns dyraste place. Idag åt vi en lunch för 25kr istället, det är mer normalpris häromkring. Oftast skiljer det bara på upplägget, inte på matkvaliten. Du kan få lika god mat för 1/4 av priset om du är beredd att avstå strandläget, fräscha bord och en meny på engelska. Dessvärre var det inte så där vi åt idag :)
 
Nu har vi åkt in till Pangkor town och sitter och knappar lite på ett internet-cafe, vi måste ju uppdatera er trogna läsare. Lägger ut lite bilder åt er så ni kan se hur härligt vi har det.
 
Varma och sobrända (!) hälsningar från oss!
 

Kommentarer
Postat av: Nurp

Det ser riktigt fint ut! Man börjar längta dit :) Det vore kul att se på en karta var ni befinner er (vi läsare är för lata för att googla upp det själva). Kunde vara kul med en kartbild som visar senaste resrutten och var ni är nu mm.

2013-01-21 @ 14:24:07
Postat av: Peo

och lite interaktiva möjligheter, som att tex. gå på stranden med er, vill jag att Ni lägger in!!!

2013-01-21 @ 14:30:24
Postat av: Jenny

Håller med Peo, fler interaktiva möjligheter efterlyses!

2013-01-21 @ 18:03:20
Postat av: Ewa

Näshornsfågel är det rätta namnet och de är Monogama hålhäckare enligt wiki.

2013-01-21 @ 19:34:08
Postat av: Mats S

Vilket härligt ställe. Måste vara underbart att bara slappa och ha det skönt, och ta dagen som den kommer.
Allt gott!

2013-01-21 @ 21:23:55
Postat av: moster

Ni ser ut att ha det helt underbart.Jag tror visst att du har bränt dej lite Tomas.....kramar.

Svar:
Tomas & Lena Nordquist

2013-01-21 @ 21:27:34
Postat av: marina

Det ser verkligen jättehärligt ut och jag antar att det är precis lika härligt som det ser ut! Nu har jag hittat tillbaka till er blogg, och ser fram emot att få följa med er på resan! /Marina

2013-01-25 @ 06:22:41
URL: http://www.marinasbay.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0