Kuala Lumpur

 Efter en vecka på Pangkor Island kändes det skönt att få åka iväg på nya äventyr igen. Vi fick skjuts av vår underbara hotellägare Anoar till båten eftersom det var strejk bland taxichaufförerna på ön. När vi nådde fastlandet fick jag syn på denna underbara moped som ni ser nedan. Jag funderar på hur de skulle sätta fast mig på denna sak utan att det skulle bli rent ut sagt livsfarligt!!?
Båtarna man åker med är totalt oanpassade och det blev naturligt att få kontakt med några hjälpsamma Malajer. Det är inte enkelt med rullstol men eftersom det är så många hjäpsamma människor här går det ganska bra trots allt.                                                                                                                                  
 
Vi tog bussen till Kuala Lumpur och väl där blev vi lurade att betala 60kr för en taxi som borde kostat 10kr till hotellet. Det glömde vi snart bort då vi var framme. Vilket hotell! Så sjukt najs helt enkelt. Det stämmer verkligen att man kan bo billigt i Kuala Lumpur och få lyx. I foajen stod det minst tre personer bara för att hjälpa en med väskorna, hålla hissen öppen och hälsa. Man kände sig ganska felklädd i sunkiga träningskläder då resterande av de som bodde där var uppklädda. Men men....
Här funkade det hur bra som helst med rullstolen. Stor toa och stora ytor att röra sig på. Vi hade balkong med vy över både Petronas Twin Towers och TV-tornet Menara. Nedanför var den fina poolen med tillhörande gym.
 
  
 
Tyvärr var det ofta halvt genomtänkt vad det gällde handikappanpassningen. Tunnelsbanan (LRT) hade hissar på vissa ställen men inte överallt (inte ens på centralstationen fanns det hiss överallt). Inga skyltar visade om det fungerade att komma fram eller inte vilket gjorde att vi på vissa stationer dunkade nerför med rullstolen ett femtiotal trappsteg. Det är tur att man kan åka rulltrappa, annars hade det varit svårt att ta sig fram. Trottoarerna var höga och svåra på vissa ställen, medans det funkade riktigt bra på andra.
 
 
Petronas Twin Towers
 
 
Tomas åkte till Batu Caves utan mig eftersom det var så mycket trappor där. Verkade vara ett riktigt coolt ställe. Hinduerna och Kineserna firade nyår så det var mycket firande överallt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Peo

Blir det basejump med rullstol nu?

2013-01-31 @ 18:18:51
Postat av: Annelie

Gud så fina bilder =) Men jag hade inte ens vågat testa "den handikappsvänliga mopeden" haha. såg ju farlig ut :) Hoppas ni har en fantastisk resa (iofs ser jag att ni har det, men ändå) :)

2013-01-31 @ 19:34:46
URL: http://eilenna.blogg.se
Postat av: Cecilia o Dino

Hoppas ni har det himla bra på er resa. Vi är avis! Grannarna längst ner

2013-01-31 @ 21:10:47
Postat av: Mats S

Man blir sjukt sugen på att resa, men det är inte så dumt att få hänga med er runt, så här hemifrån heller.
Kram.

2013-02-01 @ 00:08:20
Postat av: marina

Härliga bilder!

2013-02-01 @ 05:22:24
URL: http://www.marinasbay.blogspot.com
Postat av: Lena

Absolut Peo! Jag var grymt sugen!

2013-02-01 @ 14:45:57
Postat av: Hedda

Så härligt ni ser ut att ha! :-)
Sol,värme och äventyr - precis det man behöver.
Många kramar!

2013-02-01 @ 16:52:10
Postat av: Kuss Erik

Inga ledsamheter ser jag... good livin... enjoy!

2013-02-02 @ 18:23:41
Postat av: Linda Wiltander

Hej bästa Lena och Tomas, här hemma trillar livet på vad härligt att ni har det så bra önskar jag kunde mött upp någon stans. Men vi sitter här hemma och njuter tillsammans med er, massor av kramar från syrran med familj <3

Svar: Hej Linda, än är det inte försent! Boka en biljett till New York vetja 😃
Tomas & Lena Nordquist

2013-02-03 @ 08:23:52
Postat av: Ewa

Härliga bilder, här drar det ihop sig till Super Bowl. Jag hoppas ju på 49:ers :-)

2013-02-03 @ 21:47:45
Postat av: Lovisa

Hej, vilka underbara bilder! Vilket hotell var de ni bodde på? Det såg jättefint ut och verkade ligga rätt bra. Jag och min man ska åka till Malaysia om ca 5 dagar, så vore tacksam för tpps osv :)
Mvh Lovisa

Svar: Hej Lovisa, kul att du gillade bilderna :)Vi bodde på Sunway Putra Hotel i Kuala Lumpur. Bokar du på Agoda kan du få bra pris, såvida de har några rum kvar så här sent inpå. Lycka till, hoppas ni får en riktigt fin vistelse!
Mvh Tomas & Lena
Tomas & Lena Nordquist

2014-02-06 @ 13:34:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0