Från soliga Noosa Head till smärtsamt adjö i Brisbane

Ja, då ska jag skriva det här inlägget en andra gång efter att ha somnat då jag skrev det nästintill färdigt första gången för att sedan på något mystiskt sätt radera det... i sömnen... 
 
Vi började närma oss slutet på vår gemensamma resa med Stina och Daniel vilket naturligtvis kändes oerhört bittert. De sista dagarna var självklart tvungna att maxas genom att ta en sväng till Noosa Heads för att sedan dra vidare neråt Brisbane. Tyvärr kunde vi inte stanna och sova en natt i Noosa eller någon annan kuststad innan Brisbane eftersom det var påsklov i Australien vilket innebar att alla elever hade hela två veckors ledighet under olika veckor och därmed vallfärdade till stranden. Alla hostel var som ni kanske förstår därför fyllda till bristningsgränsen. Vi har en tyvärr tendens att åka till olika länder på olika högtider vilket inte är så lyckat för varken planering eller budget. 
 
Noosa Head är en mysig liten kuststad som kan liknas vid Sveriges Halmstad. Här finns mysiga små restauranger och affärer och framför allt en fin strand där man kan sola och bada. Vi tillbringade ungefär halva dagen här och det fanns härliga vågor att hoppa i till Tomas förtjusning. De hade bra omklädningsrum och för första gången av alla de stränder som vi varit på så fanns det en dusch som fungerade för mig. Synd att de inte satsat på det mer i Australien för övrigt som har så många fina stränder som alla självklart vill njuta av. 
 
Har aldrig sett uttrycket "All other Destinations" förut på någon annan skylt. 
 
Det är fullt redan innan rullstolen skall in!!
 
Välpackat, minst sagt! 
 
Stina som var vår expertguide, efter att ha lusläst sin Queenslandbok under hela resan, lotsade oss sedan vidare mot Caloundra. Där skulle man kunna gå längst med en superlång boardwalk för att njuta av havet. Stina var för övrigt en av världens bästa kartläsare och det var grymt gött att ha henne vid sin sida i bilen. Jag tror helt klart på en framtid inom TV för denna kvinna som kan förklara som ingen annan med otroligt lugn trots en hetsig man vid ratten. 
 
Väl framme i Caloundra tog vi fram vår nyttiga mat som bestod av mackor, nutella och bananer. Till det dracks det Coca cola och vatten. Kan det bli bättre? 
Här njöt vi av de stora vågorna som rullade in mot stranden. Det var helt perfekta vågor att surfa i men samtidigt var det riktigt farligt då det under vattnet fanns vassa rev som stack upp längre inåt stranden. Tomas skulle som vanligt utmana ödet lite extra och blev därmed översköljd av en härlig våg över sina sandaler och långt upp på benen. Tur att Daniel var i närheten för att föreviga det ögonblicket. 
 
Mastodontvåg
 
Perfekta surfvågor, men farliga klippor nära stranden
 
En översköljd man...
 
När solen sedan gått ner fortsatte vi neråt Brisbane för att hitta vårt hostel, Brisbane city backpackes. I Brisbane var det riktigt svårt att hitta rätt väg och trodde man att man hittat vägen så var den så klart enkelriktad i fel riktning. Här virrade vi runt ett tag innan vi hittade fram. När vi väl kom fram insåg vi att vårt hostel borde hetat Brisbane “shitty” backpackers istället. Korridoren till rummet där jag och Tomas skulle sova luktade så sjukt mycket fotsvett och det var riktigt sunkigt överallt. På deras beskrivning av sig själva så hade de framtidens wifi som skulle vara sjukt snabbt! Jag har aldrig varit med om ett så sjukt segt wifi och överallt satt frustrerade människor som väntade 15-20 minuter för att komma ut på nätet! 
 
Eftersom Stina och Daniel skulle åka med flyget på söndag morgon och vi kom dit på fredag kväll så hade vi en dag kvar att spendera tillsammans i Brisbane. Vad skall man då göra i denna stad som är känd för att inte ha några spännande saker att se? Vi bestämde oss efter Daniels inrådan att maxa vår solbränna vid stadens utomhuspool. 
 
Vi försökte iaf maxa solbrännan
 
Tyvärr var solen inte närvarande mer än korta stunder och vi bestämde oss för att gå in till stadskärnan och strosa runt lite. Här hände nästa maxning då Tomas tryckte i sig hela 10 glassar på McDonalds efter Daniels hets. Slå det rekordet ni! Glassarna på McDonalds kostar bara 2kr här och varje glass symboliserade därför att de sparat 5kr (kostar 7kr i Sverige). Ja, roligt hade de iaf trots konstig logik.
 
Tomas tog nytt rekord i glassätning. Hela 10st fick han i sig!
 
Nattfoto över Brisbane
 
Efter ytterligare en natt skjutsade vi oroligt Stina och Daniel till flygplatsen. Hur skulle vi klara oss utan Stina som läste vår karta perfekt eller Daniel som maxade alla våra upplevelser? Underbart är kort som de säger, och med dessa underbara människor gick tiden i ultrafart. 
 
Efter ett långt farväl på flygplatsen begav vi oss neråt Gulkusten. Nu skulle det surfas! 

Kommentarer
Postat av: Stina

Aaww, sista inlägget med oss:( Nu får vi skriva ut alla och sätta ihop till en liten bok över vår australienresa, perfa!
Värsta credden jag fick för kartläsning också, tack! Är glassen lika billig i NZ??

Svar: Ja, fort gick det över. Vi har inte varit på MC Donalds här ännu, så jag vet inte! Jag uppdaterar dig så snart jag vet!
Tomas & Lena Nordquist

2013-04-17 @ 12:30:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0