Singapore

Ja, då har vi varit i Singapore i drygt ett dygn.
Härligt med värme!

Singapore är en häftig stad, det är varmt och tropiskt men till skillnad från Thailand och Malaysia är det rent och väldigt organiserat, tydliga skyltar, handikappsanpassat överallt utom på flertalet trottoarer där nån klåpare ställt upp soptunnor eller annan bråte vilket innebär att vi ändå tvingas gå mitt i vägen :) Det är väldigt grönt i stan, de satsar mycket på att behålla så mycket vegetation som möjligt, det sänker temperaturen, renar luften och deras enorma områden (för att vara en så liten ö) bestående av regnskog förser dem med sötvatten. Imponerande tänk, även om det kanske går lite långt ibland: De försöker hålla ner antalet bilar i staden genom att sälja tillstånd för att köpa bil. Tillstånden kostar 90.000 singapore dollar (1 SGD = 5 SEK), alltså nästan en halv miljon! Sen ska du köpa bilen... De satsar istället på kollektivtrafiken, som är väl fungerande, anpassad både för rullstol, blinda och döva. Här har vi en hel del att lära.

Jetlag har vi haft ganska mycket tur med, vi kom fram kl 19 lokal tid och var tillräckligt trötta för att kunna sova hyfsat bra under natten. Vi gick upp tidigt i morse, åt en oerhört stabil frukost bestående av världens vitaste bröd och sylt, och begav oss till Botaniska trädgården, ett ganska populärt ställe som faktiskt är gratis. Vi har tagit en del bilder och hade turen att stöta på en man som är fotolärare så vi bad han ta några bilder på oss med en damm och några fåglar i bakgrunden. Han såg ut att veta vad han gjorde, så det är klart vi frågade honom. Jag (Tomas) försökte mig på några egna foton och bad honom betygsätta mig, han svarade lite undvikande att vinkeln var bra och återgick till att fota fåglarna, vet inte riktigt hur jag ska tolka det...

Vi var där några timmar och tog oss sedan vidare till Singapore Zoo, ett av världens bästa, om man får tro deras egna ord.
Här såg vi alla möjliga spännande djur och tog en massa bilder, så klart. Zoo i sig är ju lite tragiskt, djur som är inspärrade på små ytor osv, men detta zoo tyckte vi var bra skött, det var relativt stora områden som djuren kunde röra sig på och det var mycket fokus på utrotningshotade djur och information om dem.
Lena fick sig en kyss av en elefant vilket naturligtvis förevigades, allt för våra trogna läsare ;)

Nu är det sent halv 3 på natten, imorgon ska vi antingen stanna kvar och se lite mer eller bege oss av mot Malaysia och den efterlängtade beachen, vi har inte bestämt oss än. Vi kommer tillbaks till stan senare under resan så vi känner ingen stress över att behöva se allt nu.
Bifogar lite bilder från dagens äventyr.

Ha det bra!

         

Kommentarer
Postat av: Daniel K

Shorts och t-shirt mitt i vintern. Ser riktigt härligt ut.

2013-01-18 @ 22:10:09
Postat av: Elin Gunnarsson

Spännande att läsa om er resa! Träffade gubben vid elefanten för ett år sedan. Kul att se att han jobbar kvar på zoot! Bra tänkt det där med ambassadör Lena, det behövs sådana som du för att de ska förstå att det inte är några konstigheter. (Själv såg jag inte en enda rullstol på ett helt år i Singan) Lycka till på äventyret och kram på er!

2013-01-19 @ 22:59:48
URL: http://www.kniktelin.se
Postat av: Ewa

Det låter som det kommer bli en trevlig resa.

2013-01-20 @ 23:15:21
Postat av: Peo

Vad bleka ni är!

2013-01-21 @ 14:22:06
Postat av: Andreas Boström

Simson! Ser att du försöker rubba stenblocken. Testa om ett halvår. Ett tips är att skippa frisören tills dess. =)

Fint att se er!
Allt gott!
Andreas

2013-01-21 @ 14:33:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0