Cape Tribulation

Efter en tuff dag med dykningen bestämde vi oss för att softa dagen därpå genom att besöka Port Douglas egna zoo, Habitat. Här kunde man bland annat se massor av fåglar och självklart deras välkända Cassowary. Personligen tycker jag att Cassowarys ser ut som en blandning av en björn och en struts. Det var verkligen häftigt att se denna annorlunda fågel på så nära håll. Tyvärr är de utrotningshotade och man tror att det endast finns mellan 300-500st kvar. 
En cassowary, dessa märkliga fåglar som inte kan flyga
Tomas fick en fullträff med denna porträttbild
 
Vi fick självklart också se koalabjörnar som mestadels sov när vi var där. Dessa trötta, men söta, björnar sover i snitt 19-20 timmar per dag eftersom de lever på näringsfattiga eukalyptusblad. 
 
Djurskötaren visade upp koalabjörnen efter att ha väckt den ur sin närmast permanenta sömn
 
Tomas tyckte dock att de var ganska tråkiga och begav sig bort tillsammans med Daniel mot de kängurus som man kunde mata. Det var inte lätt att få dem att äta ur ens hand men efter att tålmodigt ha väntat på att de skulle våga sig fram så lyckades vi till slut. Här fanns också krokodiler som vi nu kunde beskåda på närmare håll än på den mangrove/krokodilsafari som vi gjort några dagar tidigare. 
 
En wallaby, en mindre känguruart, äter ut min hand
Sjukt söt!
Tomas lurade i mig att det var kul att mata änderna
Var nog mest roligt för honom, för ont gjorde det
Efter chocken
Två fåglar i entrén kunde inte få nog av varandra
 
Efter Habitat, bokade vi morgondagens äventyr, snorkling, uppe i Cape Tribulation. Jag som så gärna ville se havssköldpaddor hade hört att det var stor chans att få se dem här. 
 
Vi vaknade ybertidigt (trots Daniels protester) för att hinna upp till Cape Tribulation innan klockan 9. Väl framme, var det fantastiskt fint väder och vi skulle bara gå på toaletten innan vi åkte ut med båten. Detta vanligtvis enkla vardagsbestyr komplicerades av att en mängd gigantiska spindlar hade tagit utrymmet i besittning och bevakade det från enorma nät i taket. Stina vägrade först gå in men vi gick dit allihop och skyndade oss att byta om och uträtta behov. Tomas fastnade längst där inne, magen var inte i fas, och vi stod utanför och såg en stor spindel röra sig åt hans håll ovanför båset, lyckligtvis vände den innan den var ovanför honom. 
 
En av alla enorma spindlar som tagit toaletterna i besittning
 
Efter toalettkrisen och efter att ha försäkrat oss om att Tomas inte förvandlats till spindelmannen, fick vi varsin supersnygg manetsäker dräkt och begav oss iväg. Stämningen var på topp och det blev inte sämre av allt det fantastiska vi fick beskåda under ytan. Bara några meter ner fanns det ett nästintill orört korallrev som lyste i olika sprakande färger. Helt otroligt vackert! Om dykningen var bra i Port Douglas så var detta om möjligt ändå bättre! Gigantiska jättemusslor befann sig strax nedanför och fiskar simmade runt i mängder. Här fanns det t.o.m. fler och mer fiskar i olika färger som befann sig på kort avstånd jämfört med Port Douglas. Vi såg dessutom flera havssköldpaddor som lugnt simmade runt och käkade fiskägg och sjögräs. Åh! Så underbart! Alla var sjukt nöjda.
 
På väg ut till barriärrevet
Daniel och Stina i sina supersnygga manetdräkter
En blåprickig rocka (bilden är från dyk-cd:n)
Kolla in den coola näbben (bilden är från dyk-cd:n)
 Det fanns flera stora havssköldpaddor (bilden är från dyk-cd:n)
Jag och Stina efter snorklingen
 
Men inte nog med det, efter snorklingen, på väg tillbaks till stranden drog Daniel och Stina fram en påse gott och blandat. Svenskt godis!! Så gott det var! 
Daniel däremot avnjöt sin nya favorit, Burger rings, något som vi andra inte var lika förtjusta i, dels pga smaken men huvudsakligen pga den vidriga stanken från dem. En öppnad påse motsvarade lukten av en armés stinkande fötter, särskilt efter att ha legat öppen i en varm bil i någon timma. 
Daniels älskade svettiga burgarringar. Man kunde vinna pris om man hade en bra bild där de syntes väl. skulle ni bli sugna på att köpa ringarna om ni såg den här bilden?
 
Efteråt åkte vi och käkade och sedan bar det vidare till ett sötvattenå för att bada. Här kunde man slänga sig ut i vattnet med hjälp av ett rep och självklart var pojkarna inte sena med att svinga sig ut i vattnet. 
 
Daniel poserar framför ån
Tomas svingar sig ut...
...och hoppar
 
Vi avslutade med glass från traktens glassfabrik. Man kunde se de färska frukterna i glassen som smakade ypperligt! 
 
Ytterligare en fantastisk dag i detta paradis hade nu kommit till ända och vi begav oss tillbaka till Port Douglas och våra sköna sängar. Dagen därpå skulle vi åka söderut på nya äventyr! 
 
 

Kommentarer
Postat av: Annelie

usch, jag hade fått ha med mig livvakter om jag skulle gå på toa i Australien. hehe. Hatar spindlar så det gör ont. Men de andra bilderna var ju fina =) Rolig profilbild på fågeln. hahaha. :D
Men sa inte guiden ngt om hur Koalabjörnarna låter? Hade en kompis från Australien för länge sedan, han sa att de är jättejobbiga, sitter i träden o bara gapar o skriker hela dagarna. :/ Men det kanske inte stämmer? =) Ha en fortsatt trevlig resa!! :D

Svar: Nej, vi hörde inget om dem och ingen från dem heller. Fåglarna däremot är galet högljudda! Fågelbilden är jag riktigt nöjd med :)
Tomas & Lena Nordquist

2013-04-09 @ 08:59:37
URL: http://eilenna.blogg.se
Postat av: Nurp

Ja jag hade gärna bytt bort examensarbetet mot några veckor i Australien också! Snart halva resan gjord, fattar inte att ni har så mycket kvar! Ni glömmer väl inte att skicka present? Er bäste bror/svåger fyller ju år snart ;)

Svar: Du borde ha gjort det och joinat oss istället. Men visst är det stört, 3 månader kvar! Kan inte lova någon present, men vi kommer önska vi var med på partyt!
Tomas & Lena Nordquist

2013-04-09 @ 10:23:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0