Byron Bay och Hillsong

Vi åkte vidare neråt kusten för att nå Australiens östligaste punkt, Byron Bay. Vädret var på topp och väl framme vid Piren visade det sig vara en fantastiskt utsikt. Så häftigt! Klipporna sluttade brant neråt vattnet som hade en härlig blågrön färg. Både jag och Tomas förundrades ännu en gång över hur mycket vackra saker det finns att se i Australien.
 
Branta klippor ner mot det vackra blågröna havet i Byron Bay
 
Australiens östligaste punkt!
 
Vacker omkringliggande natur i Byron Bay
 
Vilken utsikt
 
Innan vi lämnade denna vackra plats tog vi oss till stranden. Här möttes vi av en levande hippiekultur med rastaflätor och rökande av diverse olagliga preparat. Kändes konstigt att de fick hålla på så otroligt öppet utan att någon polis var där. Man fick definitivt en inblick i 70-talet igen och funderade på om dessa människor någonsin skulle växa upp eller om de för alltid skulle försvinna in i dimman. 
 
Vi fortsatte söderut för att sova en natt i Coffs Harbour. Här delade vi på den godaste pastan vi ätit hittills på resan. Mums!
Dagen efter startades upp tidigt för att åka vidare mot Newcastle där vi skulle möta Meryl och Graham som vi lärt känna i Malaysia. De bodde i ett hus strax utanför Newcastle vid en fin sjö. Här åt vi middag och stannade över natten. På morgonen kom det vackra fåglar som ville ha mat. Det var samma sorts fåglar som vi tidigare sett på zoo, men nu var de i vilt tillstånd vilket självklart var coolare. 
 
Bildvisning för Meryl och Graham. Vi träffade dem i Malaysia i början av vår resa
 
Vackra fåglar på verandan som ville ha frukost
 
Eftersom Tomas så gärna ville gå på Hillsongmöte i Sydney så bestämde vi oss för att först åka till Blue Mountains som ligger väster om Sydney för att sedan åka in på möte. Vi åkte dit ganska sent på eftermiddagen för att checka in så vi sedan kunde åka och titta på huvudattraktionen “The three sisters”. Det var riktigt häftigt att se hur molnen rörde sig över bergen och hur fort sikten ändrade sig. Vi åkte tillbaka till vårt hostel för att fortsätta utforska dagen efter. 
 
Det var vacker väg mellan Newcastle och Sydney
 
Nästa dag tittade vi runt på diverse olika fantastiska utsiktsplatser och vattenfall. Tomas aka Hulken bar mig ner till ett härligt vattenfall genom skogen vilket var extra häftigt. Om man ville kunde man också åka en skylift för 35$ per person. Vi brydde oss inte om det eftersom det både var mycket pengar och otroligt dimmigt runt omkring.
Till min besvikelse var det väldigt få ställen som var anpassade på de utsiktsplatser som fanns. Detta var i många fall helt onödigt då stigarna med trappor, vattenpölar och rötter varken var särskilt branta eller smala. Som tur är har jag Tomas, och med varandras hjälp krånglade vi oss fram på de flesta ställena värda att se. 
 
Här ser ni de tre systrarna, eller snarare bara två då den ena skyms bakom berget. Det är de två topparna som sticker upp vi sidan av bergväggen.
 
Häftig utsikt med moln runt berget på höger sida som gör att det ser ut att ryka eller brinna ifrån det.
 
Vackert vattenfall i Blue Mountains
 
Så var det då dags för Hillsong. Vi tog oss ner på lördag kväll för att gå på kvällsmöte i centrala Sydney. Detta kändes inte så mäktigt som vi hoppats och vi ville därför gå till huvudlokalen i "the Hills". Vår kompis Simon fixade in oss hos några studenter på Hillsongs campus vilket var sjukt najs. Jag fick bo i värsta lyxhuset tillsammans med 5 andra tjejer. Tänk om studenterna i Uppsala blev erbjudna att bo i sådana här hus? 
 
Här är vi på Hillsong i centrum
 
Hillsongmöte i the Hill
 
Utanför Hillsongs lokal
 
I detta lyxiga hus bodde 5st Hillsong-studenter. Här fick jag bo över natten. Sjukt najs!
 
Mötet var precis lika underbart som vi hoppats på och det var svårt att slita sig därifrån även efteråt då vi fick kontakt med en massa härliga människor. Efter att tag begav vi oss dock neråt Melbourne för att återse min gamla basketkamrat Shelley! Mer om det får ni läsa om i nästa inlägg. 
 
På väg mot Melbourne med skön musik i bilen
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0